Apple přejde stránku novou maloobchodní prodejnou v San Francisku

Anonim

Apple přejde stránku novou maloobchodní prodejnou v San Francisku

Architektura

Stu Robarts

24. května 2016

7 obrázků

40-ft-high (12-m-vysoký) objem je bez sloupce objem a domy konzolové mezipatře (Kredit: Nigel Young / Foster + partneři)

Sobota označila 15. výročí založení Apple prvních obchodů a jaký lepší způsob, jak oslavit, než otevření dalšího? Nové místo v San Francisku sdílí stejný prostorný a otevřený styl jako trailblazery, ale má také bohatství špičkových a inovativních prvků.

Je navržen britskou architektonickou firmou Foster + Partners, jejíž nedávné dílo se pohybovalo od návrhu droneportů až po roboty postavené 3D vytištěné úkryty pro Marsu na futuristické čerpací stanice. Návrh designérů je samozřejmě trochu obyčejnější než to všechno, ale jak se dá očekávat, když seskupí dva designové síly, jako jsou Foster a Apple, výsledek zde není nic jiného než.

Umístěná na náměstí Union Square, nové místo je zaměřeno na rozšíření konceptu tradičního obchodu Apple tak, aby bylo více zaměřené na komunitu. Tímto způsobem je také určena jako model pro budoucí Apple Stores po celém světě.

Samotná budova je plně podepřena obrovskou ocelovou vaznicí konstrukcí, která naopak podporuje další vazníky, které vytvářejí kuželovitý neprůhledný strop. Tento neprůhledný vzhled je výsledkem osvětlovacích panelů, které se používají k osvětlení obchodu v noci. 40-ft-vysoký (12-m-vysoký) objem budovy je bez sloupů a ubytuje konzolovitý mezipatr, který se jeví jako plovoucí.

Přístup k obchodu je zajištěn přes posuvná skleněná vrata o výšce 42 metrů (13 m), které jsou částečně zaměřeny na ventilaci budovy přirozeně. Vzduch je přitahován skrze ně, předtím, než protéká budovou a je vyloučen přes střechu, pomáhá udržet interiér svěží a pohodlné.

Dveře také pomáhají propojit Union Square s novým náměstím na sever. Obchod probíhá na náměstí, které má místo pro shromažďování a prostor pro veřejné prostory s Wi-Fi. Je navržen tak, aby byl klidnou oblastí, s baldachýnem stromů, 15-ti metrů zelenou stěnou, vodopádem a fontánou.

Uvnitř obchodu existuje řada nových funkcí pro přístup Apple Store. Apple maloobchodní zaměstnanci mají vlastní listnaté háje stromů, které poskytují příjemný zelený prostor, ve kterém mohou pracovat se zákazníky.

"Avenue, " mezitím je nový vzít na zobrazování produktů. To běží podél zdi a má interaktivní "windows ", ve kterém jsou zobrazeny položky, inspirované sezónním displejem v přední části obchodu. Na displejích se účastní zaměstnanci, kteří poskytují návštěvníkům informace.

Stejně jako u ostatních obchodů Apple, existuje prostor pro učení, prezentace a události. "Fórum" má celoroční program, který zajišťuje každému, od dětí k učitelům a vývojářům. Jeho ohniskem je 6K vide. Stěna, na které lze promítnout propagační obsah, a zároveň působí jako animovaný kulis pro Union Square. Existuje také intímnější prostor, kde mohou být poskytovány poradenství a školení pro firemní zákazníky.

Úložiště je plně napájeno obnovitelnou energií, z nichž některé jsou vyráběny 130 fotovoltaickými panely instalovanými na střeše budovy. To se otevřelo v sobotu a bude vedeno týmem 350 zaměstnanců, kteří se přestěhovali z původního umístění Apple v San Franciscu na ulici Stockton, která byla otevřena v roce 2004.

Zdroje: Apple, Foster a partneři

40-ft-high (12-m-vysoký) objem je bez sloupce objem a domy konzolové mezipatře (Kredit: Nigel Young / Foster + partneři)

Budova má zúžený, neprůhledný strop, který je zakryt osvětlenými panely na zakázku, které slouží k osvětlení obchodu v noci (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

"The Avenue " je nový vzhled na zobrazování produktů inspirovaných sezónním displejem v předprodeji obchodu a zúčastní se zaměstnanci společnosti Apple, aby poskytli návštěvníkům informace (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

Apple Geniuses mají svůj vlastní listnatý háj, s baldachýnem stromů poskytujícím zelenou plochu, ve které můžete pracovat se zákazníky (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

V obchodě je podepsané skleněné schodiště Apple (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

Konzolovaný mezipatr je navržen tak, aby vypadal, že se vznáší (Credit: Nigel Young / Foster + Partners)

Obchod probíhá na náměstí, které má místo pro shromažďování a událost s veřejným Wi-Fi, stromy, 15-ti metrů zelenou zdí, vodopád a kašnu (Credit: Nigel Young / Foster + Partners ).