Vincent Callebaut odhaluje ambiciózní koncept udržitelného nákupního centra

Anonim

Vincent Callebaut odhaluje ambiciózní koncept udržitelného nákupního centra

Architektura

Adam Williams

29. května 2015

48 obrázků

Projekt dřevěných orchidejí architekturou Vincence Callebauta (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Pravidelní čtenáři se pravděpodobně seznámí s futuristickým produktem Vincenta Callebauta a belgický architekt je na něm opět s novým projektem, který se podobá jeho předchůdcům. Projekt dřevěných orchidejí předpokládá rozsáhlý nákupní středisko v provincii Jiangxi v Číně, které se může pochlubit solární a větrnou energií, geotermálním vytápěním, recyklací dešťové vody a designem, který je inspirován orchidejem.

Dřevěné orchideje se skládají ze dvou budov, které se nacházejí velmi blízko a jsou spojeny několika lávkami. Nachází se na pozemku o celkové ploše 20 000 čtverečních metrů (215 278 čtverečních stop), sportují celkem využitelnou podlahovou plochu 30 000 m2 (322 917 sq ft). Každá budova má tři hlavní patra a mezaninový a půdní prostor. Je to pozoruhodně složitý koncept, inspirovaný různými zdroji, včetně orchidejí, kvůli jeho blízkosti známé květinové zahradě.

Nejsevernější budova by zahrnovala kina, veřejnou knihovnu, tělocvičnu a restaurace, zatímco její protějšek by se mohl pochlubit 200 obchody, které podporují ekologické potraviny kromě trhu zemědělců. Zákazníci budou mít možnost navštívit květinové čajové zahrady a podílet se na kvetinové terapii. I když je k dispozici dostatek parkování pro jízdní kola, auta jsou odsunuta do velkých víceúrovňových parkovišť ukrytých pod zemí.

Callebaut počítá s tím, že jeho trvale udržitelný obchod bude využívat o 70 procent méně energie než typická podobná struktura. Koncept vyzývá k prodloužení udržitelné technologie, včetně sběru dešťové vody, pasivního chlazení a systému geotermálního vytápění, který zahrnuje potrubní vodu hluboko pod zemí.

Velké solární panelové pláště by generovaly hodně potřebné elektrické energie, zatímco solární teplovodní ohřívače by poskytovaly horkou vodu. Větrné turbíny by nabízely další džus a velká zelená střecha by obsahovala zeleninu a hřiště pro děti. Kromě toho by se používaly recyklované stavební materiály a recyklovaný nábytek.

Bohužel, projekt dřevěných orchidejí obdržel "pouze " čestné uznání v architektonické soutěži, ve které byla zadána, takže jeho vyhlídky na realizaci se zdají být ponuré.

Zdroj: Vincent Callebaut Architektury

Projekt dřevěných orchidejí architekturou Vincence Callebauta (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Projekt Wooden Orchids se týká rozsáhlého komplexu udržitelného nákupního centra navrženého pro provincii Jiangxi v Číně (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Dřevěné orchideje se skládají z dvojitých dřevěných budov spojených několika lávkami (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Nachází se na pozemku o celkové ploše 20 000 m2 (215 278 čtverečních stop), mají budovy celkem využitelnou podlahovou plochu 30 000 m2 (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Každý nákupní středisko má tři hlavní podlaží a mezaninový a půdní prostor (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Jedná se o komplexní koncept a Callebaut se vyznačuje působivým množstvím detailů (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Design přitahuje náznaky orchidejí (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Severní severní část nákupního centra by zahrnovala kina, veřejnou knihovnu, posilovnu a restaurace (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Jeho protějšek bude obsahovat 200 obchodů podporujících biopotraviny (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Koncept vyžaduje těžbu dešťové vody, pasivní chlazení a systém geotermálního vytápění (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Callebaut říká, že jeho trvale udržitelný obchod bude využívat o 70 procent méně energie než typická podobná struktura (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Projekt dřevěných orchidejí architekturou Vincence Callebauta (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Velké solární panely obložené baldachýny vytvářejí hodně potřebné elektřiny, zatímco solární ohřívače vytvářejí horkou vodu (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Větrné turbíny by byly instalovány za účelem výroby dodatečné elektřiny (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Velká zelená střecha by zahrnovala zeleninu a dětské hřiště pro děti (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Recyklované stavební materiály a recyklovaný nábytek by byly použity v celém rozsahu (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Bohužel, Callebaut hlásí, že projekt dřevěných orchidejí dostal jen čestné zmínku v architektonické soutěži, do které byla uzavřena (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Zatím se alespoň zdá, že se vrací zpět do kresby pro belgického architekta (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Vincent Callebaut pokračuje ve své vizi o tom, jak by chtěl remake naše města (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Projekt Wooden Orchids se týká rozsáhlého komplexu udržitelného nákupního centra navrženého pro provincii Jiangxi v Číně (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Dřevěné orchideje se skládají z dvojitých dřevěných budov spojených několika lávkami (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Jedná se o komplexní koncept a Callebaut se vyznačuje působivým množstvím detailů (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Každý nákupní středisko má tři hlavní podlaží a mezaninový a půdní prostor (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Nachází se na pozemku o celkové ploše 20 000 m² (215 278 čtverečních stop), měří celkovou využitelnou podlahovou plochu 30 000 m² (322 917 sq ft) (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Severní severní část nákupního centra by zahrnovala kina, veřejnou knihovnu, posilovnu a restaurace (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Jeho protějšek bude obsahovat 200 obchodů podporujících biopotraviny (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Větrné turbíny by byly instalovány za účelem výroby dodatečné elektřiny (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Callebaut říká, že jeho trvale udržitelný obchod bude využívat o 70 procent méně energie než typická podobná struktura (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Mnoho pravidelných čtenářů se seznámí s tělem práce Vincenta Callebauta a toto pokračuje v podobném duchu (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Velké solární panely obložené baldachýny vytvářejí hodně potřebné elektřiny, zatímco solární ohřívače vytvářejí horkou vodu (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Bohužel, Callebaut hlásí, že projekt dřevěných orchidejí dostal jen čestné zmínku v architektonické soutěži, do které byla uzavřena (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Zatím se alespoň zdá, že se vrací zpět do kresby pro belgického architekta (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Dřevěné orchideje se skládají z dvojitých dřevěných budov spojených několika lávkami (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Koncept obsahuje velmi ambiciózní udržitelný design (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Callebaut říká, že jeho trvale udržitelný obchod bude využívat o 70 procent méně energie než typická podobná struktura (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Velké víceúrovňové parkoviště se nacházejí v podzemí (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Jedná se o komplexní koncept a Callebaut se vyznačuje působivým množstvím detailů (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Koncept čerpá designové znamení z orchidejí (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Projekt Wooden Orchids se týká rozsáhlého komplexu udržitelného nákupního centra navrženého pro provincii Jiangxi v Číně (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Uvnitř mall (Credit: Vincent Callebaut architektury)

Zatímco působivé, vypadá to, že dřevěné orchideje zůstanou na kreslicí desce zatím (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Severní severní část nákupního centra by zahrnovala kina, veřejnou knihovnu, posilovnu a restaurace (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Jeho protějšek bude obsahovat 200 obchodů, které propagují biopotraviny, kromě zemědělského trhu, který sportovní transparentní fasády (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Dřevěné orchideje by zahrnovaly 200 obchodů podporujících biopotraviny (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Koncept vyžaduje těžbu dešťové vody, pasivní chlazení a systém geotermálního vytápění (Credit: Vincent Callebaut Architectures)

Uvnitř mall (Credit: Vincent Callebaut architektury)

Uvnitř mall (Credit: Vincent Callebaut architektury)

Projekt Wooden Orchids se týká rozsáhlého komplexu udržitelného nákupního centra navrženého pro provincii Jiangxi v Číně (Credit: Vincent Callebaut Architectures)